Mediblog

Rugpijn bij de nieren

Rugpijn bij de nieren komt vaak voor. De pijn bevindt zich onder in de rug ter hoogte van de nieren. Een bezoek aan een arts is meestal niet noodzakelijk omdat de rugpijn bij de nieren ook vaak vanzelf weer over zal gaan.  Als u hevige pijn krijgt of pijn blijft houden is het natuurlijk wel raadzaam om een huisarts of zelfs een specialist te bezoeken.

Als rugpijn bij de nieren gepaard gaat met pijn bij het plassen is het zeker raadzaam om een arts te raadplegen. De pijn die u dan voelt komt waarschijnlijk ook zeker van de nieren. Dergelijke pijn kan duiden op een vrij ernstige aandoening.

Nierklachten

Wanneer er frequent nieren klachten zijn bij de patiënt kan het zijn dat er een vrij ernstige aandoening wordt geconstateerd. Aarzel dus dan niet veel langer en ga direct naar een arts. Hij of zij zal u verder doorverwijzen indien noodzakelijk.

Nieren klachten kunnen zich uiten door hevige pijn in de onderrug. Pijn is vaak een signaal dat er iets mis is met een orgaan in ons lichaam. Nieren hebben belangrijke functies in ons lichaam :

  • Zuiveren afvalstoffen in ons bloed
  • Nieren regelen de vocht- en zoutbalans in ons lichaam
  • Produceren hormonen

De rugpijn bij de nieren kan dus duiden op het disfunctioneren van een van deze hoofdfuncties van de nieren.

Rugpijn bij de nieren door zwangerschap

Rugpijn bij de nieren ontstaat ook vaak bij een zwangerschap. Het hoort er zelfs een beetje bij. Als de klachten aanhouden of verergeren is het ook hier verstandig om overleg te hebben met de verloskundige of een arts.

In veel gevallen zal advies worden gegeven over houding. In slechts enkele gevallen zal er medicatie worden voorgeschreven.

Wellicht ook interessant....