Je bekijkt nu Het TENS apparaat verlicht pijn tijdens bevalling

Het TENS apparaat verlicht pijn tijdens bevalling

Het TENS apparaat verlicht pijn tijdens en geeft je controle over je bevalling

Een zwangerschap is zwaar en gaat met de nodige pijn gepaard. Ondersteuning gedurende die negen maanden en de bevalling is geen overbodige luxe. Er zijn diverse middelen die hierin kunnen helpen, en het TENS apparaat is er daar één van. Dit apparaat verlicht pijn en is gemakkelijk in het gebruik. Op welke manieren kan TENS je helpen bij je bevalling, en wat moet je voorafgaand aan het gebruik ervan weten?

De werking van TENS: verlicht pijn op een effectieve manier

Allereerst, hoe werkt het TENS apparaat? Heel eenvoudig: door middel van prikkels wordt de zenuwgeleiding in het lichaam verminderd en ervaar je minder pijnprikkels. De stroomstootjes die door het apparaat worden afgegeven maken tevens dat je lichaam endorfine aanmaakt, wat als pijnstiller werkt. Het apparaat verlicht pijn op een effectieve manier.

Zowel thuis als in het ziekenhuis te gebruiken

Het TENS apparaat is dus effectief en verlicht pijn tijdens je zwangerschap en bevalling. En het ideale is dat je het zowel thuis als in het ziekenhuis kunt gebruiken. Gedurende je bevalling kan het fijn zijn om verschillende houdingen aan te nemen. Dat is met het TENS apparaat geen probleem: door het kleine formaat en het gemakkelijk aanbrengen van de elektroden kun je iedere gewenst houding aannemen en het apparaat blijven gebruiken. Het verlicht pijn, hoe je ook zit of staat.

Controle over pijnbestrijding: TENS verlicht pijn tijdens je bevalling

De intensiteit van het TENS apparaat is aan jouw behoefte aan te passen en verlicht pijn gedurende iedere bevalling, hoe zwaar ook. Daarnaast geeft het je het gevoel zelf controle te hebben over de situatie en hoe je ermee om wilt gaan. Je bent niet afhankelijk van anderen en geeft jezelf wat je nodig hebt, op ieder moment. Dankzij het niet-invasieve karakter brengt het geen blijvende schade aan het lichaam toe en de bijwerkingen blijven beperkt tot het eventueel rood worden van de huid rondom de elektroden.

Waar moet je rekening mee houden?

Uiteraard zijn er bij het gebruik van het TENS apparaat een aantal dingen om rekening mee te houden. Belangrijk is dat de gebruikte elektroden bij een zwangerschap niet op de buik mogen worden geplakt, maar alleen op de rug. Ook mag het apparaat tijdens de eerste zes maanden van de zwangerschap niet gebruikt worden. Het is verstandig om een arts te raadplegen als je het gebruik van het TENS apparaat overweegt. Als je thuis in bad bevalt kan het apparaat niet gebruikt worden.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Ben je zwanger en wil je het TENS apparaat gaan gebruiken? Let dan op: deze vorm van pijnbestrijding wordt niet vergoed in de basisverzekering. Wel zijn er enkele aanvullende verzekeringen waarbij je de huur ervan kunt declareren. Echter, de kosten van het apparaat zijn in verhouding niet hoog. Een bijkomend voordeel is het feit dat je eenmalig voor TENS betaald en er vervolgens lang plezier van hebt. Het verlicht pijn ook in de periode na je bevalling.

TENS verlicht pijn tijdens je bevalling

Het TENS apparaat is een fijne aanvulling op de middelen die je tijdens je bevalling gebruikt. Door het formaat is het overal te gebruiken en door de afwezigheid van heftige bijwerkingen is het veilig voor gebruik tijdens je zwangerschap. Je houdt zelf de controle over pijnbestrijding en bent daarin onafhankelijk van anderen. Het verlicht pijn en helpt je zwangerschapsongemakken te doorstaan. Hoe kan het TENS apparaat jouw bevalling ondersteunen?