TENS info

Is het TENS apparaat ideaal voor jouw sport?

Is het TENS apparaat ideaal voor jouw sport?

Wanneer je, al dan niet regelmatig, sport zijn zere speren je niet onbekend. Als je een sport op hoog niveau beoefent heeft je lichaam het zwaar te verduren, maar ook als je ongetraind te hard van stapel loopt. Pijnverlichting is in dat geval geen overbodige luxe. Het TENS apparaat verlicht pijn wanneer je spieren een optater hebben gehad of je langer door bent gegaan dan de bedoeling was. Maar voor welke sporten is dit apparaat vooral een uitkomst?

TENS verlicht pijn bij balsporten

Bij balsporten beweeg je veel verschillende spieren in je lichaam. Snel schakelen is een vereiste en je lichaam moet feilloos meegaan in de bewegingen die je in je hoofd hebt. Zowel je armen en benen als je rug en gewrichten hebben het afwisselend zwaar te verduren en kunnen wel wat pijnverlichting gebruiken. Het TENS apparaat verlicht pijn in alle delen van je lichaam en is daardoor ideaal. Heb je vanavond last van je rug? Dan plak je de elektroden alleen daar. Morgen last van je bovenbenen? Bevestig ze op de zere plek en verlicht pijn direct.

Het TENS apparaat: ideaal voor turners

Een andere sport waarbij veel verschillende spieren worden gebruikt is turnen. Meer dan bij balsporten maak je hier gebruik van je balans en dit vraag het uiterste van je lichaam. Overstrekken zit in een klein hoekje en dat brengt je hele trainingsschema in de problemen. In dit geval is het TENS apparaat een uitkomst. Vanwege het kleine formaat gemakkelijk mee te nemen naar de turnhal en op het moment dat de pijn zich voordoet meteen te gebruiken. Het verlicht pijn wanneer jij dat het hardst nodig hebt.

TENS verlicht pijn bij paardrijden

Ook als je graag paardrijdt is het TENS apparaat geen overbodige luxe. Niet alleen gebruik je opnieuw diverse spieren, ook maak je af en toe een lelijke val van soms grote hoogte. Een zere rug zit in een klein hoekje en daarmee blijven lopen is geen pretje. Plak de elektroden meteen na de val op je rug en stel het apparaat op de juiste frequentie in, afhankelijk van de pijn die je ervaart. Het apparaat verlicht pijn, direct wanneer je het nodig hebt.

Hardloopblessure? Gebruik het TENS apparaat

Hardlopen is een blessuregevoelige sport, omdat het vaak niet onder toezicht van een trainer gedaan wordt. Je doet een te korte warming up en zit al gauw met een zere knie of heup. Daarmee doorlopen doet je lichaam geen goed en is onverstandig. Gebruik het TENS apparaat voor deze delen van je lichaam, en je merkt dat je sneller weer aan de wandel bent. Het verlicht pijn, ook in zere gewrichten.

Het TENS apparaat verlicht pijn voor iedere sporter

Het apparaat is een goede ondersteuning voor diverse sporten, of ze nu op hoog of laag niveau worden beoefend. Het verlicht pijn op iedere plek en is bij regelmatige lichaamsbeweging een aanrader om in de kast te hebben liggen. Of beter zelfs: stop het apparaat in je sporttas en zit nooit zonder. Hoe kan het TENS apparaat jouw sport ondersteunen?

Wellicht ook interessant....