Mediblog

Pijn in de heup

Last van pijn in de heup?

Pijn in de heup, het komt erg vaak voor en het is dan ook zaak er goed mee om te gaan. Wanneer u veel last heeft van pijn in de heup  is het raadplegen van een arts noodzakelijk en gewenst.

Pijn in de heupen kan vele oorzaken hebben. Het heupgewricht en of aangehechte spiermassa veroorzaken pijn door bijvoorbeeld :

    • Slijmbeursontsteking
    • Artrose
    • Infecties of een blessure

Pijn : slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking kan ontzettend pijnlijk zijn. Daarnaast kan het ook nog eens lang duren en gaat een slijmbeursontsteking zelden vanzelf over. Dit komt omdat het heupgewricht nooit rust krijgt en vrijwel dagelijks wordt belast. Daardoor is vaak fysiotherapie noodzakelijk.

Maar de ontstekingspijn kan ook door ontstekingsremmers worden behandeld. De pijn zal dan normaliter afnemen. Uw huisarts kan u er verder over informeren.

De pijn in de heupen of heup als gevolg van een slijmbeursontsteking is erg pijnlijk en wordt geleidelijk aan steeds erger als u niets voor onderneemt.

Pijn in heupen als gevolg van artrose

Artrose wijst op slijtage van het heupgewricht. In het slechtste geval zal het leiden tot een operatie waarbij een kunstheup noodzakelijk is. Artrose in het heupgewricht kan ook zeer pijnlijk zijn. De pijn in heupen gaat niet weg en bovendien uitstralen waarbij u pijn in onderrug zult kunnen krijgen.

Artrose en vervanging van de heup vergt ook een redelijke revalidatietijd voor de patiënt.

Artrose en een slijmbeursontsteking zijn de meest voorkomende klachten bij pijn in heupen. Daarnaast kunnen er natuurlijk problemen met de heup zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld sportblessures of breuken in het bot.

Pijn in onderrug en heup

Het kan zijn dat u tegelijkertijd pijn heeft in de onderrug en in de heup. In dat geval is het raadzaam om direct een arts te raadplegen. Zeker als de pijn in heup en onderrug langere tijd aan blijft houden zult u vanwege de pijn sowieso de huisarts moeten gaan bezoeken. De pijn kan hele dagen een zeer vervelend gevoel geven.

Wellicht ook interessant....