Voeding

Meest voorkomende diëten, de top 5!

Voordat je het weet staat de zomer alweer voor de deur. De laagjes kleding worden steeds dunner en het weer zorgt ervoor dat jij erna verlangt om op het strand te gaan liggen zonnebaden. Natuurlijk is het wel belangrijk dat jij je comfortabel voelt in jouw zomerkleren en badkleding. Veel mensen willen daarom vlak voor de zomer graag een paar kilo’s aan lichaamsgewicht verliezen. Maar wat zijn de meest voorkomende diëten?

Hieronder vind je van de top 5 diëten!

Het Vastendieet. Dit is het eerste dieet in de top 5 diëten. Het Vastendieet is effectief en is bedacht door Michael Mosley en Mimi Spencer. Bij het dieet mogen mannen twee dagen per week slechts 600 kcal eten en vrouwen slechts 500 kcal. De overige vijf dagen van de week mag er normaal gegeten worden. Op de dagen waarop het aantal kcal gelimiteerd is, is het de bedoeling dat er slechts twee maaltijden worden gegeten welke elk uit ongeveer 300 kcal bestaan. Het is belangrijk om deze dagen gezond te eten en veel te drinken. Met dit dieet is er na 2 maanden al een verbluffend resultaat!

Cambridge. Wellicht heb je wel eens van het Cambridge dieet gehoord. Dit dieet is ontzettend populair en zeer effectief. De meeste mensen verliezen met dit dieet zes tot tien kilo per maand! Echter, in deze lijst van meest voorkomende diëten is het dit wel het zwaarste dieet die ertussen staat. Dit dieet is erg streng en ook niet super gezond. Bij het Cambridge dieet mag jij slechts 500 kcal per dag eten in de vorm van soepen, shakes en repen. Een goed dieet dus om snel af te vallen, maar zeker niet gezond om lang vol te houden.

Eet de helft dieet. Dit is wellicht het minst bekende dieet uit deze top 5 diëten. Het Eet de helft dieet (ook wel MLM-dieet) is bedacht door Gérard La Moitié. Het concept van dit dieet is erg simpel. Tijdens dit dieet mag je nog steeds alles eten wat je wilt of wat je normaal zult eten. Echter, het is de bedoeling dat je van alles precies de helft eet. Dit betekent dus dat jij alles wat je eet halveert; je patat, je vlees, je brood, de koekjes die je tussendoor eet, etc.

Het 17-dagendieet. In deze lijst van de meest voorkomende diëten is dit toch wel een erg comfortabel dieet. Dit dieet belooft namelijk dat jij 6 kilo zult afvallen in 17 dagen, terwijl je gewoon lekker kunt eten en ook nog eens mag genieten van een wijntje tussendoor. Bij dit dieet is het de bedoeling dat jij op bepaalde dagen helemaal geen koolhydraten eet en op bepaalde dagen jouw koolhydraat inname beperkt.

Het Oerdieet. Dit dieet staat ook wel bekend als het paleodieet. Het is een dieet waarbij zoveel mogelijk onbewerkt voedsel wordt gegeten, precies zoals onze voorouders ook deden. Het is belangrijk om veel groente, veel fruit, mager vlees, eieren en noten te eten. Dit dieet is zeer gezond en ook zeker effectief.


Wellicht ook interessant....