Mediblog

Klierkoorts behandeling

Klierkoorts behandeling is misschien wel één van de lastigste virussen die er is. In theorie is er namelijk helemaal geen behandeling mogelijk. Doordat het relatief onschuldig is dient het vanzelf weer over te gaan. Het is een virus waar geen antibiotica tegen helpt en waarbij u vooral goed moet luisteren naar uw lichaam. Ga uzelf dus niet overbelasten en neem een paar adviezen van uw huisarts aan. Door de adviezen goed op te volgen kan het virus eerder uit uw systeem verdwijnen. Het is vooral belangrijk om klierkoorts de tijd te geven om te genezen.

Klierkoorts behandeling neem rust

Eén van de eerste dingen die uw arts u zal meegeven is dat u vooral veel rust moet nemen voor de behandeling van klierkoorts. Als u moe bent dan moet u gewoon even een rustmoment pakken. Vooral de eerste weken zal u het zwaar hebben en veel moeten rusten. Als u regelmatig een rust moment pakt dan weet u zeker dat u uiteindelijk sneller zal genezen van klierkoorts. Het is dus belangrijk om vooral niet door te gaan met hard werken. Ongeveer 20% van de patiënten geneest al binnen één week door voldoende rust te nemen. De rest gaat te snel door, waardoor ze zelfs het risico lopen op een chronische vermoeidheid. Denkt u verder ook aan een gezonde voeding. Hoe u gezond kut eten vindt u op voedingsschema


Probeer dagelijkse activiteiten uit te voeren

Rust is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar het is ook belangrijk om zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten uit te voeren. Luister gewoon goed naar uw lichaam, maar ga ook niet de hele dag in bed liggen. U kan uzelf dan uiteindelijk juist zieker voelen dan dat u was. Neem gewoon de tijd om uw dagelijkse taken uit te voeren en te genezen van klierkoorts.

Aspirines tegen de koorts en pijn

Naast klachten als vermoeidheid kan u last krijgen van koorts en pijn. Vooral hoofdpijn komt regelmatig voor als klacht bij klierkoorts. Tegen de pijn kan u natuurlijk aspirines nemen. Aspirines helpen niet alleen bij de pijn, maar zijn tevens koorts verlagend. U kan zo ervoor zorgen dat uw koorts afneemt en u minder last heeft van klachten als hoofdpijn. Slik dus gerust een paar keer per dag aspirines om zo klachten te verminderen die bij klierkoorts komen kijken. Soms kan u ook last krijgen van keelpijn en uiteindelijk een keelontsteking. De kans is groot dat dit door een virusinfectie komt, maar als dit een bacteriële infectie is dan kan u hiervoor antibiotica krijgen. Als dit niet de situatie is dan kan u gebruik maken van aspirines.

Neem voldoende vocht

Eén van de symptomen van klierkoorts is dat u veel gaat transpireren vooral in de avonduren. Het kan zijn dat u ook geen eetlust heeft. Toch raden we u aan om zoveel mogelijk vocht binnen te krijgen. Drink dus gerust een glaasje water extra om het vocht aan te blijven vullen. U loopt anders het risico op uitdroging en met alle gevolgen van dien. Vul eventueel uw vochtniveau ook nog aan met ijsjes. U kan namelijk ook last krijgen van hoofdpijn door te weinig vocht. Vul dit dus voldoende aan door overdag voldoende te drinken. Zorg ervoor dat u minimaal twee liter vocht per dag binnen krijgt.
Wellicht ook interessant....