Mediblog

Pijn in de bovenarm

Heeft u last van pijn in bovenarm ?

Pijn in bovenarm kan erg pijnlijk zijn. Daarbij kan het zo zijn dat de pijn zelfs kan gaan uitstralen naar bijvoorbeeld de nek of naar de schouder. Vaak zal deze pijn worden veroorzaakt door een bepaalde mate van overbelasting van de spieren in de bovenarmen.

Bovenarm en elleboog

Als er naast pijn in de arm ook pijn in de elleboog opgetreden is kan het raadzaam zijn om toch een huisarts te consulteren. Indien de pijn zich slechts beperkt tot de bovenarm kan het zijn dat de pijn veroorzaakt wordt door spieren.

Pijn in bovenarm door spieren

Als pijn in bovenarm wordt veroorzaakt wordt door spieren kunnen we de volgende spiergroepen bekijken :

  • Elleboogspier
  • Bovenarmspier
  • Tweehoofdige armbuigspier
  • Driehoofdige armstrekker

Door overbelasting van de spieren kan dus pijn optreden. Vaak zal deze pijn vanzelf ook weer weggaan. Indien de pijn heviger wordt of niet weggaat is het aan te raden om na verloop van tijd toch een huisarts te raadplegen. Met name bij ontstekingen aan spieren en pezen in de arm is medische behandeling noodzakelijk. Dit kan door middel van medicijnen en/of bijvoorbeeld door fysiotherapie. Zijn er geen ontstekingen dan kan het gebruik van een TENS apparaat zeker uitkomst bieden.

Daarnaast kan de pijn worden veroorzaakt door pezen. Een pees is de verbinding tussen spieren en bot in de arm. Het kan zo zijn dat de pijn door een peesontsteking wordt veroorzaakt, hetgeen kan leiden tot hevige pijn in de bovenarm.

Pijn in bovenarm na tennis

Als er pijn in de arm optreedt na bijvoorbeeld een tenniswedstrijd is spierpijn vaak de oorzaak. Door overbelasting van de spieren in de bovenarmen zullen de spieren verzuren en kan dit de pijn veroorzaken. Spierpijn verhelpen wordt elders op pijn in de onderrug beschreven.

Een verrekking van een spier kan ook de oorzaak van pijn zijn. In dat geval is rust de beste remedie om van de klachten af te komen. Pijn in arm kan dus vele oorzaken hebben. Enkele zijn ernstiger dan andere. Bij twijfel raadpleeg altijd een arts.


TENS pijnbestrijding


KLIK HIER VOOR HET MEDICU TENS APPARAAT

Klik hier voor meer informatie voor het Ebook  

Ebook-Pijnvrij met TENS: Ontdek de Kracht van Elektrische Stimulatie

Wellicht ook interessant....