Mediblog

Oefeningen bij een beginnende hernia

Als u te maken heeft met een beginnende hernia is begeleiding erg belangrijk. Zoals hierboven aangegeven is in beweging blijven belangrijk, maar forceren kan de hernia aanmerkelijk verergeren.

Bij een beginnende hernia is het zaak om goed te bekijken welke belasting zorgt voor pijn. Is er geen sprake van pijn tijdens oefeningen bij een beginnende hernia kunnen de oefeningen wat uitgebreid worden. Het oefenen van de rug of onderrug bij een beginnende hernia dient wel altijd onder begeleiding te gebeuren. Raadpleeg dus altijd als eerste uw huisarts en ga niet zomaar aan de gang met allerlei oefeningen hernia.

Oefeningen hernia

Welke oefeningen hernia kunt u doen bij het hebben van een hernia ? Een hernia kan enorm pijnlijk zijn gedurende een langere tijd. Oefeningen bij een hernia dagelijks uitvoeren kan soms leiden tot zeer pijnlijke situaties.

Het belangrijkste is dat u de rug blijft oefenen bij het hebben van een hernia. In beweging blijven is vaak het belangrijkste advies dat u van een arts of specialist zult gaan krijgen. Ook kunt u de oefeningen bij het hebben van een hernia gezamenlijk uitvoeren onder begeleiding van bijvoorbeeld een fysiotherapeut.

Belangrijk is daarbij dus dat u in beweging blijft. De hernia kan anders nog erger worden. Maar zeker net zo belangrijk is dat u niets gaat forceren tijdens de oefeningen hernia. Een hernia is immers al pijnlijk genoeg.

Rugoefeningen hernia

Hoe kun je bij een hernia je rug toch oefenen om in beweging te blijven ? Rug oefeningen bij een hernia kunnen beter onder ‘toezicht’ of begeleiding van een deskundige worden uitgevoerd. Natuurlijk kunt u de oefeningen daarna ook thuis uitvoeren.

Rug oefeningen bij een hernia kunnen ervoor zorgen dat de hernia van zelf weer weg gaat. Het belangrijkste aspect is dat de rug in beweging blijft. Rust nemen en dus niet bewegen heeft geen effect op een genezing van de hernia.

 

 

Wellicht ook interessant....