Mediblog

Gevoelloosheid in lichaam

Gevoelloosheid in je lichaam kan als zeer hinderlijk worden ervaren. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor gevoelloosheid in je lichaam.

Oorzaken gevoelloosheid in lichaam

Een gebrek aan gevoel in je lichaam kan door een aantal dingen worden veroorzaakt. Denk aan zaken als letsel, een gebrek aan doorbloeding van ledenmaten, erge kou,  drugs en/of alcohol en bepaalde ziektes.

Gevoelloosheid in je lichaam door letsel

Bepaalde erge vormen van letsel kunnen gevoelloosheid in het lichaam veroorzaken. Wanneer je bijvoorbeeld je nek hebt gebroken kan dit ervoor zorgen dat bepaalde zenuwen niet meer goed werken. Hierdoor verlies je gevoel op bepaalde plaatsen in je lichaam of misschien wel overal. Een gebroken arm of been kan er ook voor zorgen dat bepaalde zenuwen worden afgekneld.

Gebrek aan doorbloeding en gevoelloosheid

Een gebrek aan doorbloeding kan ook een oorzaak zijn voor gevoelloosheid in je lichaam. Gebrek aan doorbloeding kan ervoor zorgen dat zenuwen niet genoeg zuurstof krijgen, waardoor ze niet goed werken. Gebrek aan doorbloeding kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door het zitten met je benen over elkaar of slapen in een verkeerde houding.

Erge kou en gevoelloosheid in het lichaam

Erge kou kan zorgen voor gevoelloosheid in het lichaam. In de winter hoor je altijd wel berichten over mensen die last hebben van bevroren oren en vingertoppen bijvoorbeeld. Maar voordat je last hebt van bevroren lichaamsdelen zal je al last krijgen van gevoelloosheid. Dit is dan ook de reden dat mensen vaak niet eens merken dat hun oren bevriezen. Zorg altijd voor voldoende warme kleren, een muts en handschoenen als het erg koud is.

Drugs en alcohol

Drugs en alcohol kunnen oorzaken zijn van gevoelloosheid in je lichaam. Bepaalde vormen van drugs kunnen allerlei effecten veroorzaken, waaronder gevoelloosheid. Als je te veel alcohol drinkt kan je hier ook last van krijgen. Drugs en alcohol kunnen permanente gevolgen hebben met betrekking tot je zenuwen dus pas altijd op hoeveel je nuttigt.

Bepaalde aandoeningen en ziektes en gevoelloosheid in het lichaam

Bepaalde aandoeningen en ziektes zoals een hernia, een beklemde zenuw, een tumor of MS zullen mogelijk leiden tot een gebrek aan gevoel in je lichaam.

Wellicht ook interessant....