Mediblog

Gevoelloosheid in armen

Gevoelloosheid in je armen kan erg lastig zijn, zeker als de gevoelloosheid gepaard gaat met het niet kunnen bewegen van je armen.

Oorzaak gevoelloosheid in armen

Wat is de oorzaak van gevoelloosheid in je armen? Er kunnen meerdere oorzaken zijn van gevoelloosheid in je armen. Denk aan het ‘in slaap vallen’ van je arm door beperking van de bloedsomloop, brandwonden, snijwonden en alcohol en/of drugs.

Gevoelloosheid armen door beperking van de bloedsomloop

Als je een verkeerde houding lang aanhoudt is het mogelijk dat een van je armen of beide armen in slaap vallen door gebrek aan bloedsomloop. Hierdoor gaan je armen eerst tintelen en uiteindelijk kan het voorkomen dat je niets meer voelt in je arm(en). Vaak gebeurt dit als je slaapt. Deze vorm van gevoelloosheid los je op door je arm(en) goed neer te leggen, zodat er weer voldoende bloed bij je armen kan komen.

Brandwonden kunnen zorgen voor gevoelloosheid in armen

Ook brandwonden kunnen zorgen voor gevoelloosheid in armen. Brandwonden kunnen namelijk de zenuwen die het gevoel in je armen regelen beschadigen, waardoor het gevoel in je arm minder wordt of zelfs verdwijnt.

Snijwonden

Een diepe snijwond kan zorgen dat het gevoel in je arm minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt als bepaalde zenuwen zijn geraakt.

Gevoelloosheid door alcohol en/of drugs

Alcohol en/of drugs kunnen ervoor zorgen dat je gevoel verliest in je lichaam en dus ook in je armen. Wanneer je heel erg veel alcohol drinkt kan dit zelfs voor permanente beschadigingen in je lichaam zorgen.

Wellicht ook interessant....