Mediblog

Pijn in de rugspieren

Heeft u pijn in de rugspieren?

De rugspieren zorgen voor beweging van de rug. Het spreekt voor zich dat ook rugspieren in goede conditie moeten worden gehouden. Indien rugspieren niet goed worden onderhouden kunnen allerlei vervelende problemen optreden. Rugspieren pijn is een vaak gehoorde klacht. Overbelasting van de rugspieren kan tot hevige spierpijn leiden. Hoe spierpijn verhelpen in de rug is terug te vinden op deze informatieve website.

Wat veroorzaakt pijn in de rugspieren ?

Er zijn een aantal verschillende oorzaken te noemen voor pijn in de rugspieren. We geven de volgende opsomming :

  • overbelasting
  • griep
  • erfelijk

Het spreekt voor zich dat overbelasting de meest voorkomende oorzaak is van rugspieren pijn. Maar ook een zware griepaanval kan zorgen voor een flinke pijn aan de spieren. Vaak zelfs nog nadat de meeste griepsymptomen zijn verdwenen kan met nog flink last hebben van de rugspieren.

Als er sprake is van bijvoorbeeld chronische rugpijn is het consulteren van een arts een vereiste.

Het trainen en in conditie houden van de rugspieren

Het is natuurlijk goed om regelmatig te bewegen. Uw rug verdient daarbij speciale aandacht. Als u  speciale aandacht besteedt aan de spieren in de rug, zult u merken dat de pijn wellicht minder wordt of zelfs helemaal zal verdwijnen. Op internet zijn vele manieren te vinden om de spieren in de rug op een verantwoorde manier regelmatig te trainen.

Voorkom in ieder geval plotselinge overbelasting. Bouw trainingen en oefening regelmatig op. Een goede warming-up bij een sportwedstrijd bestaat onder andere uit een aantal goede strek- en rekoefeningen voor de spieren. Denk daarbij niet alleen aan been- en of armspieren, maar zeker ook aan de spieren in de rug. U gebruikt deze immers altijd en overal.

Blijvende problemen met rugspieren

Indien u veel last heeft van spieren in uw rug en pijn in de rugspieren , is het toch zaak om een arts of deskundige te raadplegen. Een arts zal in veel gevallen u adviseren om contact op te nemen met een bewegingstherapeut of fysiotherapeut. Deze deskundigen kunnen u begeleiden bij het oefenen van rugspieren op een verantwoorde wijze.

In enkele gevallen kunnen spieren in conditie gebracht worden met extra vitaminen (B5). Ga echter nooit zelf experimenteren met allerlei producten die overigens gewoon vrij verkrijgbaar zijn.

 

Wellicht ook interessant....