Mediblog

Symptomen diabetes

Symptomen diabetes – verschillende types diabetes

De symptomen van diabetes verschillen per type diabetes. Er wordt onderscheid gemaakt tussen diabetes type 1, diabetes type 2 en zwangerschapsdiabetes.

Wat is diabetes?

Diabetes, ook wel suikerziekte genoemd, is een ziekte die ervoor zorgt dat een persoon een hoge bloedsuikerspiegel krijgt, omdat hij of zij te weinig insuline heeft in zijn of haar lichaam. Insuline zorgt ervoor dat het glucosegehalte van het bloed wordt verlaagd. Ook reguleert insuline het vet metabolisme.

Symptomen van suikerziekte in het algemeen

De verschillende versies van diabetes hebben verschillende symptomen. Er zijn echter een aantal algemene symptomen die op alle versies van diabetes toepasbaar zijn. Deze symptomen zijn als volgt:

  • Je hebt veel dorst
  • Je hebt veel honger
  • Je moet vaak urineren
  • Je bent moe
  • Je verliest gewicht of spiermassa, zonder dat dit de bedoeling is

Symptomen van de verschillende diabetes types

Symptomen van de verschillende typen diabetes kunnen ook op symptomen-van.nl worden gevonden:

Symptomen van diabetes type 1

Diabetes type 1 is een auto-immuun ziekte, die niet kan worden voorkomen. Diabetes type 1 heeft specifieke symptomen, die hier op de speciale pagina over diabetes type 1 kunnen worden gevonden. Er wordt ook een nadere uitleg gegeven over wat diabetes type 1 precies is.

Symptomen van diabetes type 2

Diabetes type 2 is niet een auto-immuun ziekte. Diabetes type 2 kan worden opgelopen als iemand overgewicht heeft, een hoge bloeddruk en een hoog cholesterol. Diabetes type 2 kan echter ook erfelijk zijn. Verder zijn er mensen die geen overgewicht hebben enz., maar wel diabetes type 2 ontwikkelen. Meer informatie over de symptomen van diabetes type 2 kunt u hier vinden.

Symptomen van zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes kan voorkomen bij zwangere vrouwen. Meer informatie over zwangerschapsdiabetes kunt u hier vinden.

Wellicht ook interessant....