Mediblog

Misselijkheid

Misselijkheid is een erg vervelende klacht. Misselijkheid kan vele oorzaken hebben variërend van zwangerschap tot maagontsteking.

Oorzaak misselijkheid

Wat precies de oorzaak is van je misselijkheid is afhankelijk van vele andere factoren en symptomen. Het is daarom verstandig om bij (aanhoudende) misselijkheid advies in te winnen bij een huisarts. Hieronder worden een aantal mogelijke oorzaken van misselijkheid gegeven.

Voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging is een veel voorkomende oorzaak van misselijk zijn . Voedselvergiftiging krijg je bijvoorbeeld door eten te eten dat over de datum is. In dit eten zitten gifstoffen die onder andere voor misselijkheid kunnen zorgen.

Hersenschudding

Een hersenschudding kan ook zorgen voor misselijkheidsklachten. Een hersenschudding krijg je door een harde klap te incasseren met je hoofd, bijvoorbeeld door een harde val of een auto ongeluk. Naast misselijkheidsklachten kan je ook last hebben van bewusteloosheid, geheugenverlies en duizeligheid.

Blindedarmontsteking

Een van de symptomen van een blindedarmontsteking is misselijkheid. Ook heb je last van pijn in de onderbuik, verstopping en gastvorming. Blindedarmontsteking komt vooral voor bij jongere mensen, maar kan ook bij ouderen voorkomen.

Zwangerschap

Als een vrouw misselijk wordt en ze is niet ongesteld geworden, dan is er een grote kans dat ze zwanger is. Ochtendmisselijkheid is een van de klachten die vrouwen hebben als ze zwanger zijn.

Maagontsteking

Misselijkheid is een van de klachten van maagontsteking. Naast misselijkheid kan je last hebben van een brandende pijn rondom de maag, een opgezette en gespannen buik, braken en een verminderde eetlust.

Nierbekkenontskeking

Een van de klachten van een nierbekkenontsteking is misselijkheid en overgeven. Een belangrijke andere klacht van nierbekkenontsteking is pijn aan een of twee kanten van de rug (waar je nieren zitten). Ook heb je last van koorts, koude rillingen, hevige buikpijn en pijn in de onderbuik.

Q-koorts

Een van de symptomen van Q-koorts is misselijkheid. Andere symptomen van deze ziekte zijn koorts, spierpijn, veel zweten, het hebben van een longontsteking en een relatief trage hartslag.

Wellicht ook interessant....