Mediblog

De behandeling van de ziekte van Crohn

Hoe is de behandeling bij de ziekte van Crohn ?

De diagnose van de ziekte van Crohn kan niet zomaar worden vastgesteld, hier is vaak een kijkoperatie voor nodig. Er kan een kijkoperatie van de maag worden gehouden, er wordt dan vaak een biopt genomen en dan wordt het weefsel daarna onderzocht onder de microscoop. Dan kan er vaak met zekerheid worden vastgesteld of dat het om de ziekte van Crohn gaat. Er kan aanvullend onderzoek nodig zijn, dit kan met bloedonderzoek, of onderzoek van de ontlasting. Ook een CT scan of een MRI scan kan soms helpen.

De ziekte van Crohn behandeling is wisselend

Er kan niet worden gezegd waar de ziekte van Crohn behandeling uit moet bestaan, dit is afhankelijk van de ernst. Dit is per patiënt anders. Als iemand weinig klachten heeft, is er geen behandeling nodig en kan soms alleen de voeding worden aangepast en meestal is dat voldoende. Maar de ziekte van Crohn behandeling is uitgebreider wanneer men wel klachten heeft.

Er moet dan wel bij gezegd worden dat er geen enkel medicijn is dat de ziekte van Crohn kan genezen. Meestal worden er bij de ziekte van Crohn behandeling medicijnen ingezet, dit zijn vaak milde ontstekingsremmers of wat krachtiger wanneer dat noodzakelijk is. Ook antibiotica kan noodzakelijk zijn bij de ziekte van Crohn behandeling wanneer de bacteriële groei tegen moet worden gegaan.

Er zijn ook aanpassingen in de voeding mogelijk als behandeling van de ziekte van Crohn. Je moet gezond en regelmatig eten, maar je moet ook goed en veel water drinken. Stress is niet goed voor mensen met de ziekte van Crohn, dit kan namelijk de klachten verergeren, dit moet dan ook voorkomen worden. Stoppen met roken kan er ook voor zorgen dat de klachten minder worden, het is dan ook goed om hier direct mee te stoppen wanneer je de diagnose ziekte van Crohn krijgt.

Voeding en dieet

Als je de diagnose ziekte van Crohn hebt gekregen, dan is het belangrijk dat je aan de voeding gaat werken. Er kan hierbij gedacht worden aan een ziekte van Crohn dieet. De aanpassingen van de voeding hebben invloed op de klachten zoals buikpijn en diarree. Iemand met de ziekte van Crohn moet regelmatig en gezond eten, je moet ook goed eten en drinken.

Stress moet vermeden worden en stoppen met roken is zeker van belang. Op tijd rusten en op tijd bewegen, afwisseling is noodzakelijk. Bij de ziekte van Crohn voeding gaat het over gevarieerd eten, maar er kan ook een speciaal dieet op worden gesteld voor je. Het ziekte van Crohn dieet kan dan het beste met een specialist worden besproken. Het innemen van extra vitaminen en mineralen kan nodig zijn, maar daarin kan de specialist je het beste adviseren.

Veel klachten, behandelen met ziekte van Crohn dieet

Het is belangrijk dat je bij de ziekte van Crohn op tijd je voeding aanpast met een dieet. Het kan zijn dat je de voedingsstoffen niet goed uit de voeding op kunt nemen door je klachten. Er kan dan een ernstig tekort optreden. Dan kunnen er voedingssupplementen worden aanbevolen. Zoals al is verteld, gezond en gevarieerd eten is van groot belang wanneer je de ziekte van Crohn hebt.

Hierbij is de schijf van vijf belangrijk, net als voldoende energierijk en eiwitrijk eten. Fijne vezels zijn ook aan te raden omdat deze beter verteren. Het eten moet relatief vetarm zijn, als je hier aan denkt kun je zelf een heel eind komen met de ziekte van Crohn voeding.

Echter bij enige twijfel of bij verergering van de klachten kun je het beste contact opnemen met een specialist. Je kunt dan samen naar een ziekte van Crohn dieet kijken. Als je je hier dan goed aan houdt, zorg je er voor dat je minder klachten hebt en daardoor leef je natuurlijk veel prettiger.

Wellicht ook interessant....