Mediblog

Rugspieren trainen thuis kan vrij eenvoudig

Elke dag gewoon thuis rugspieren trainen kan vrij eenvoudig. Op internet is veel materiaal te vinden om eenvoudige oefeningen uit te voeren om de rugspieren met name na het slapen te versoepelen. Rugspieren trainen en oefeningen thuis behoort tot vele van u tot een dagelijks werkje. Het helpt bij bijvoorbeeld een stijve onderrug als u wakker wordt in de morgen.

Door het slapen liggen we vaak uren in dezelfde houding. De rugspieren kunnen hierdoor verstijven en daardoor ‘s-morgens pijnlijk aanvoelen. Door ze in de morgen wat te bewegen, waarbij vaak enkele simpele oefeningen worden gedaan, kunnen de rugspieren soepeler gemaakt worden. Het is vaak een kwestie van slechts enkele minuten. Op deze manier kunt u de dag gewoon lekker doorkomen.

Rugspieren trainen door middel van fitness

U kunt natuurlijk ook de rugspieren trainen in speciale fitness programma’s. Zorg er wel voor dat u goede begeleiding krijgt als u dit van plan bent. Ga dus nooit klakkeloos aan de slag maar laat u bijvoorbeeld door de fitness instructeur goed voorlichten om de rugspieren te trainen.

Hij of zij kan u prima bijstaan als u regelmatig heeft van een pijnlijke rug. Het trainingsprogramma van de fitnessclub kan prima aangepast worden op uw situatie en kan hierdoor aanmerkelijk bijdragen bij pijnbestrijding.

In Nederland zijn vele fitness clubs. Bijna elk dorp heeft er wel een. Daar de rugspieren trainen kan prima en bovendien dus onder begeleiding.

Raadpleeg een arts

Als u echt chronisch rugklachten heeft is huisartsen bezoek raadzaam. Ook een arts kan u adviseren welke rugspieren trainen goed voor u is. Krijgt u ergere klachten bij de oefeningen, ga dan terug naar de arts en vraag wederom om deskundig advies.

Onderrug trainen – Hoe doe je dat ?

Het onderrug trainen kan in belangrijke mate bijdragen bij het verlichten van pijn. Regelmatig oefenen van onderrug spieren betekent in het algemeen dat je de rug voorzichtig door middel van goede oefeningen belast, waardoor de spieren soepel worden en daardoor dus minder stijf en pijnlijk gaan aanvoelen. Veel mensen wordt onderrug training aangeraden om dagelijks mee te starten.

Onderrug trainen thuis voor dat je de dag begint

Het klinkt saai en veel mensen voelen er niets voor om ‘s-morgens onderrug training te doen. Toch kan het helpen om de dag goed door te komen als je bijvoorbeeld chronisch rugklachten hebt waardoor je dagelijks geconfronteerd wordt met pijn in onderrug.

Op internet zijn vele websites te vinden die oefeningen weergeven en onderrug trainen aanmerkelijk vergemakkelijken. Wij raden u dan ook aan om deze informatie te lezen of eventuele video’s over onderrug training goed te bekijken.

Het is overigens wel raadzaam om ook een arts te raadplegen alvorens klakkeloos met oefeningen van de onderrug te starten. Niet elke oefening kan goed voor u zijn.

Stijve onderrug

Wanneer u bijvoorbeeld ‘s-morgens wakker wordt met een stijve onderrug kunnen oefeningen de onderrug weer soepel maken. Het daarbij belangrijk om niet te snel teveel oefeningen achter elkaar te doen, maar rustig opbouwen van de oefeningen is het advies. Een stijve onderrug kan bijvoorbeeld voortkomen uit het feit dat u ‘s-nachts verkeerd hebt gelegen tijdens het slapen.

Beweeg daarom door middel van simpele oefeningen de stijve onderrug. Het onderrug trainen dient dus eigenlijk een standaard routine te worden, waarbij u elke dag uw dag begint met gerichte oefeningen.

Ook hiervoor geldt dat overleg met een gespecialiseerd arts wenselijk is. Begin nooit zomaar aan oefeningen maar laat dit over aan deskundigen. Zij weten wat u wel en niet moet doen en kunnen u dus op dit gebied goed advies geven.

Wellicht ook interessant....