Mediblog

Pijn tussen de schouderbladen

Heeft u last van pijn tussen schouderbladen ?

Pijn tussen de schouderbladen komt erg vaak voor. Het kan zijn dat er wat ernstigs aan de hand is, bijvoorbeeld iets met uw longen. Daarnaast kan pijn tussen schouderbladen ook iets zijn van bijvoorbeeld spierpijn, hetgeen natuurlijk vaak vanzelf weer gewoon overgaat.

Pijn tussen de schouderbladen is wel iets om serieus te nemen. Als bijvoorbeeld de pijn blijft aanhouden is het raadzaam om een huisarts te raadplegen, die u daarna wellicht door zal sturen naar een specialist. Het kan zijn dat de pijn is ontstaan door continue een verkeerde houding. Als dit wordt vastgesteld is wellicht fysiotherapie een hulpmiddel om snel weer van de pijn tussen de schouderbladen af te komen en daarbij ook te zorgen voor een permanente oplossing.

Als u in een stressvolle situatie zit kan dit ook direct gevolgen hebben voor pijntjes. Pijn tussen de schouderbladen als gevolg van stress komt trouwens erg vaak voor. Probeer te ontspannen op gezette tijden door bijvoorbeeld een wandeling te maken of lekker te gaan fietsen. Probeer daarbij natuurlijk wel de pijnlijke schouderbladen te ontzien, waardoor er niet nog meer spanning op de schouderbladen komt te staan.

Pijn in het linker schouderblad

Als u pijn heeft in het linker schouderblad kan ook dit duiden op grotere problemen. Ook hiervoor geldt dat bij aanhoudende klachten een bezoek aan een huisarts of specialist gewenst kan zijn. Na een bezoek aan de specialist zal vastgesteld kunnen worden dat pijn in uw linker schouderblad te maken heeft met bijvoorbeeld uw hart, longen of maag of milt. Het kan dus wel degelijk een serieus probleem worden als u er helemaal niets aan doet.

Pijn in schouderbladen en longen

Het kan ook zijn dat de pijn zich uitstrekt tot de longen. Ook hiervoor geldt dat bij langdurige klachten dringend geadviseerd wordt om er iets aan te doen. Pijn in de schouderbladen en longen kan duiden op allerlei medische aandoeningen.

Wanneer u dus vaak geconfronteerd wordt met pijn in de schouderbladen en longen en de pijn gaat dus niet vanzelf over is de huisarts de aangewezen persoon om snel te bezoeken. Hij of zij zal u verder onderzoeken en eventueel doorverwijzen voor verder onderzoek.

Wellicht ook interessant....