Mediblog

Tendinitis kniepees knie

Een tendinitis (peesontsteking) van de kniepees (patellapees) is vaak een gevolg van overbelasting door sportinspanningen. Door veelvuldig te springen treden kleine letseltjes op die niet kunnen herstellen. Uiteindelijk gaan er delen van de pees ontsteken en afsterven. Het beschadigde weefsel wordt vervangen door littekenweefsel en kan cystevorming tot gevolg hebben.

Jumper’s knee wordt vaak gezien bij basketbal, volleybal en verschillende atletiek disciplines.

kruisbanden

Symptomen

In een eerste stadium voelt men pijn aan de aanhechting van de pees op de knieschijf na het sporten. De pijn is vooral tijdens het op- en aflopen van hellingen.

Naarmate de ontsteking erger wordt, is er ook pijn tijdens en voor de inspanning en in erge gevallen zelfs tijdens de gewone activiteiten.

Diagnose

De diagnose van tendinitis van de kniepees wordt gesteld aan de hand van het klinisch onderzoek. Eventueel kan een echografie of MRI van de knie nuttig zijn om de letsels aan te tonen.

Behandeling

Rust en ijscompressen, eventueel aangevuld met ontstekingsremmers.

Oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut of kinesist.Erge gevallen die niet reageren op therapie kunnen chirurgisch behandeld worden.Wellicht ook interessant....