Mediblog

RSI behandeling

Massage

Een massage is ontspannend en verbeterd de doorbloeding.

Stoelmassage

Sommige bedrijven kiezen voor stoelmassages ter preventie van RSI. Een stoelmassage duurt vaak 15 a 20 minuten waarbij de kleding gewoon aangehouden kan worden.

Warmte

Warmte kan verlichting geven bij lichte spierpijn. Bijvoorbeeld een warme douche, sauna, balsem/gel, warmtepleister of IR lamp. Warmte heeft een ontspannende invloed en bevorderd de doorbloeding en daarmee het spierherstel. Tijdens kantoorwerk is het raadzaam warme kleding te dragen.

Psycholoog

Gedragsfactoren kunnen een rol spelen bij RSI klachten. Stress kan tal van lichamelijke klachten met zich meebrengen, waaronder spierpijn.

Enkele voorbeeld situaties waarbij psychologische factoren een rol spelen:

  • Een te perfectionistische houding. Er wordt teveel tijd aan details besteed met risico op werkdruk.
  • Iedereen tevreden willen houden; geen ‘nee’ kunnen zeggen terwijl er al genoeg werk op je bordje ligt.
  • Onvoldoende voor jezelf opkomen.
  • Negatieve gedachten over de pijn, angst of verdriet.

Het is bij RSI dus belangrijk om niet alleen fysieke klachten te behandelen, maar ook psychologische oorzaken niet over het hoofd te zien. Een psycholoog of gedragstherapeut kan hierbij uitkomst bieden.

Medische fitness

Het doel van medische fitness is het verbeteren van de conditie en verhogen van de belastbaarheid. Aangeraden wordt altijd te trainen onder deskundige begeleiding.

Cesartherapie

Cesartherapie (oefentherapie Cesar) is een paramedische behandelmethode welke gericht is op het behandelen en voorkomen van klachten welke een gevolg kunnen zijn van een onjuist houdings- of bewegingspatroon. Dit kan veroorzaakt zijn door een bepaalde afwijking of ziekte, maar dat hoeft niet. Door het aannemen van een verkeerde houding of maken van verkeerde bewegingen kunt u eveneens pijn krijgen.

Er zal eerst gekeken worden waar de klachten vandaan komen, er worden vragen aan u gesteld en er zal lichamelijk onderzoek worden gedaan. Dan wordt er een behandelplan opgesteld waar u samen aan gaat werken. De behandeling bestaat vooral uit informatieverstrekking en oefeningen welke eenvoudig thuis uit te voeren zijn. U leert met cesartherapie uw klachten beter begrijpen en hier zelf iets aan te doen. Bewustwording in uw gewoonten van houding en beweging en foutieve patronen doorbreken. Praktisch en toegespitst op het beter uitvoeren uw dagelijkse activiteiten. Gericht op zelfredzaamheid zodat klachten ook op lange termijn verminderen of uitblijven.

Wellicht ook interessant....